Finns färdigt att köpa nu direkt

Serien Älvkarleby. Ring med hjärta av 18 k guld.

Smycken ur serien ÄLVKARLEBY

Stl 17,5. Tunn ring med lätt hamrad blomma. Blomman är ca 1,5 cm i diameter, den 3 mm stora blå zirkonen sitter infattad i en fattning av18k rött guld.

Stl 17,5. 4 mm bred ring med en 1,5 cm stor blomma. Blomman är lätt hamrad och blank. Stenen är en kubik zirkon 3 mm bred. Fattningen är av 18 rött guld.

Enormt läcker ring. En Londonblå topas på 8,9 carat infattad i en hög fattning. Ringarna har matchande handskuren dekor på sidan/utsidan.

Älvkarlebyringen. En kraftig ring med präglad yta och ett hjärta av 18k guld. Ringen är ca 6-7mm bred. Den finns i storlek 16,17, 18, 19, 20 och 21.

En kraftig diskret effektring i serien SYSTRAR. Kulrad med kulor som har en diameter på 4 mm. En ring som reflekterar ljuset jättefint och drar uppmärksamhet till övriga ringar.

Budskapsringen Viola i serien SYSTRAR. Välvda, kraftiga och blanka. 6 mm breda. Du beställer den i önskad storlek och med önskad text.

"Tjocka SYSTRAR" de enkla ringarna är 4 mm breda och finns som slät helt blank, hamrad blank, oxiderad svart och matterad med gravyr.

Den enklaste ringen i serien SYSTRAR. Blank slät, 4 mm grov ring. Finns i storlek 16, 17, 18, 19 och 20

En sidenmatt ring med blank dekor, 4 mm bred ring med matt yta och djupt skuren blank dekor.

Budskapsring och enkel effektring ur serien SYSTRAR.

Ringen Britta och Viola ur serien systrar. Du beställer dem i önskad storlek 16, 17, 18, 19, 20 eller 21.

"Marion" är en specialgjord effektring och tillsammans med budskapsring.

Ringen Britta ur serien systrar. Du beställer den i önskad storlek.

Vikingasmycken med inspiration från norra Uppland. Rejäla kraftiga hängen med kedja. Inspirationen till form och mönster kommer från olika fornlämningar i Norduppland. Runstenen i Fleräng och runstenen i Gårdskär.

Ann Margret ur serien SYSTRAR. Du beställer den i önskad storlek,

En enkel färgstark ring som syns och skiljer sig från mängden. Ren och vit silverfärg i kombination med en härligt turkosblå sten ger dig en ring som lyser upp tillvaron och garanterat drar blickarna till sig. En effektring som skapar riktig "WOW-känsla" när den kombineras med exempelvis Elvira och Viola.

Berit ur serien systrar. En kraftig enkel ring med sidenmatt finish. Ett handskuret djupt blomstermönster pryder ringen. Mönstret skärs ut på fri hand med stickel vilket gör att ringarna aldrig blir lika varandra.

43 cm långt. Pris 1100 kr. Ett väldigt enkelt men elegant halsband som är kraftfullt. Trots sin mycket enkla diskreta design så tar det plats och syns. En stilren klassisk design som inte blir omodern. Passar lika bra till vardags som till fest. Halsbandets rena vita färg kombinerat med den djupa glansen ger ett handarbetat och påkostat intryck. Inget halsband som förväxlas med billig massproduktion. Vid låset som är ett kraftigt karbinlås sitter en liten signaturplatta med mina stämplar.

Askar för speciella tillfällen finns att köpa extra om du inte vill ha den vanliga enkla svarta asken med Ida Andersson Collection tryck som följer med alla smycken. Kostar 30-50kr/st

Kedjor finns olika former, tjocklek och längder. Pris 150-300kr/st

Budskapsringen VIOLA 900 kr/st

41 cm långt, pris 450 kr. En kraftig gnistrande kul-kedja . Ett enkelt och lättburet halsband som endast består av en rad silverpärlor. Jättefint att ha ensamt uppe i halsgropen eller om du väljer att ha fler halsband samtidigt.

En enkel, kraftig och elegant ring. Den syns och tar för sig i all sin enkelhet. Gedigen och tung med en fattning av 18k guld ger ringen en exklusiv och påkostad känsla som inte går att fotografera. Den djupt gröna färgen är lugn men kraftfull.

Jag gör mestadels kraftiga stora ringar som syns och sticker ut från mängden.

Serien SYSTRAR, bygg din egen maffiga "statement-ring". Kombinera en budskapsring, en kulrad och en effektring.

Älvkarlebyringen i dam och herr modell.

Silverpirkar. Jag gör dem återkommande lite då och då.

Äkta silver med stora kulor av 18k guld.

Örhänget Dalälven har fått älvens böljande former och djupa glans. Ett litet och lätt örhänge som syns och tar plats. Hänget Lyckoklöver är ett litet och robust hänge med en fin liten 4-klöver i mitten.

Älvkarlebyringen dam och herr.

Örhängen i serien Älvkarleby.

Pirkar i äkta silver är en fin present att ge bort till den fiskeintresserade.

Vikingahänget Fleräng är genomgjutet och rejält ca 4 cm högt. Kedjan är en enkel elegant ormkedja.

Örhänget "Dalälven" Ett kraftfullt örhänge som håller dig klädd hela dagen oavsett aktivitet.

Finns som blank eller matt, stl 17,18 och 19.

Ett rejält halsband med både tyngd och elegans. Kraftfullt och maskulint men med en mjuk och elegant finish.

RIK SMART & SNYGG, en kombination av ringar ut serien SYSTRAR. Du beställer dem i önskad storlek på www.idaanderssoncolleciton.se

Skogsblomman kommer djupt inne ifrån Nordupplands skogar. Skogsblomman har en yta likt skogens sten, bark, mossa och vattendrag. Ett rejält och robust örhänge som är lika fyllt med liv som skogen. Det syns och tar plats trots att det inte är så stort.

Örhänget Skogsblomman tillverkas löpande och det finns nästan alltid ett par färdiga.

Vikingahänget FLERÄNG och örhänget SKOGSBLOMMA är enkla silversmycken med mycket hantverkskänsla.

Märta är en kraftig ring med mycket hantverkskänsla. Det är en variant och vidareutveckling av en gammal svensk klassiker. Den grovhuggna designen i kombination men den blanka kulan ger dig en ring som syns och tar för sig. Den fint hamrade ytan som polerats blank glittrar och blänker fint när den träffas av ljuset. Ringen förväxlas inte med billig massproduktion. Den är jättesnygg ensam på fingret men även i kombination med andra kraftiga ringar. 1200 kr

Serien FOLKTRO består av olika trollkors. Vad ett trollkors är kan du läsa mera om i min internetbutik www.idaanderssoncollection.se under rubriken FOLKTRO där du också hittar de olika trollkorsen.

Stl 18,2 Elegant exklusiv budskapsring med en stor gnistrande hjärtformad. En ring med både hantverkskänsla och elegans. Ringen består av 2 kraftiga smala ringar. Budskapsringen har budskapen "DRÖM STORT" "SIKTA HÖGT" "SKRATTA OFTA" och "VAR NYFIKEN" instansat på kanterna.

Stl 18.Två ringar som passa ihop och bildar en mycket elegant budskapsring. SKRATTA OFTA, VAR NYFIKEN, DRÖM STORT, SIKTA HÖGT står skrivet på budskapsringen.

Trollkors, skogsfläta och evigheten är enkla anspråkslösa ringar fyllda med magi och hantverkskänsla. Mina ringar kommer inte att skydda dig mot varken tomtar eller troll men du får ett fint smycke med sina rötter i den svenska folktron.

Enkel välvd hamrad ring. Beställ den i önskad storlek.

Hänge två hjärtan är en favorit som jag tillverkar löpande, silver och 18k guld.

Hjärtan i långa rader, enkelt fint halsband.

Två enkla klassiska ringar.

Fleräng är ett vikingainspirerat halsband. Grovhugget men samtidigt mjukt och elegant. Halsbandet är mycket enkelt men det utstrålar tyngd och elegans, det ger en kraftfull känsla. Ett halsband som syns och "sticker ut" i all sin enkelhet. Mönstret och formen till hänget har inspirerats av den runsten som står i Fleräng, Skutskär, (Norduppland).

Fleräng är ett vikingainspirerat halsband. Grovhugget men samtidigt mjukt och elegant. Halsbandet är mycket enkelt men det utstrålar tyngd och elegans, det ger en kraftfull känsla. Ett halsband som syns och "sticker ut" i all sin enkelhet. Mönstret och formen till hänget har inspirerats av den runsten som står i Fleräng, Skutskär, (Norduppland). 1400 kr

Gullan är en grovhuggen ring med både tyngd och hantverkskänsla. Den råa grovt hamrade ringen i kombination med spegelblanka kulor ger dig en maffig och rejäl ring som syns och "sticker ut" från mängden.1300 kr

Enkla klassiker som finns i olika variationer och utformning.

Stora maffiga ringar som syns är mina favoriter.

ca stl 20 Maffig unik ring i 2 delar med äkta naturlig London-blå Topaz på 8,9ct.

Stl 17,5 Sommaräng med 7 mm stor kubik zirkon

Trollkorsen finns som tunna trådringar. De är öppna och ställbara för att passa i storlek. Du hittar dem i min internetbutik www.idaanderssoncollection.se.

Fjärilen Maja och örhänget skogsblomman. Enkla och tidlösa smycken med elegans och hantverkskänsla.

Mina smycken finns att köpa i min internetbutik/webshop. Den har en egen adress, den är kopplad till Klarna så du betalar enkelt och säkert med kort eller Klarnafaktura. Om du inte vill använda Klarna så går det att betala med Swish också.

www.idaanderssoncollection.se

Jag tillverkar smycken som hobby på lediga kvällar och helger. Jag har inget lager eller någon massproduktion så sortimentet i internetbutiken varierar. Det som finns idag kanske inte finns imorgon.

Om smycket inte skulle motsvara dina förväntningar så kan du skicka tillbaka det och få pengarna tillbaka. Jag ersätter inte frakten utan bara själva smycket. Smycket ska då vara i originalförpackning med kvitto och självklart helt och oanvänt. Returen ska ske inom 14 dagar från det tillfälle du hämtade ut det på posten.

Här nedan finns exempel på smycken du hittar i internetbutiken.